Ateljé Lyktan

Hockey Golvlampa

Ateljé Lyktan

Hockey Golvlampa

24 200 kr

Nollställ

Exklusiv golvlampa från Atelje Lyktan. En modern tolkning av klassikern från 80-talet – med energieffektiv ljuskälla.

PRODUKTBESKRIVNING

Nu återlanserar Ateljé Lyktan den vackra lampan Hockey designad av Lars Bessfelt på 1980-talet. Den kommer i två versioner; med stativ i rökt ek tillsammans med detaljer i borstad mässing och stativ i vitkalkad ask med detaljer i borstad aluminium. Lampan är tillverkad av noggrant utvalda material som när de kombineras bidrar till en exklusiv känsla. Lampfoten består av rökt ek kombinerat med vackra detaljer i snidad massiv mässing. Skärmen består av ett exklusivt svenskt linnetyg.

När Lars Bessfelt letade efter komponenter att använda i sin ljusdesign på 1980-talet hittade han en ny platt ljuskälla som kunde ersätta glödlampan. Detta gav honom möjligheter till helt nya uttryck och han började genast skissa på en lampskärm med unika proportioner. Det var fröet som blev en hel skog. Bessfelt skapade flera armaturer av plattskärmskaraktär och den sista i denna genre var Hockey. Visionen var en golvlampa i trä som skulle utstråla enkelhet, funktionalitet och tidlöshet. Bessfelt älskade hockey som ung och såg likheterna mellan lampan och en hockeyklubba som gjorde namngivningen lätt. Atelje Lyktan har nu omsorgsfullt återskapat Hockey i nya material och med en modern ljuskälla, utan att tappa Bessfelts design.

Ljusreglering görs genom att dra i dragsnörets strömbrytare för på/av. Om du vill dämpa armaturen finns alternativet tillgängligt via Casambi-appen, tillgänglig för IOS & Android.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Ateljé Lyktan

Formgivare

Lars Bessfelt

Kategorier

Belysning , Golvlampor , xyz

Produktetiketter

Atelje Lyktan

Höjd

123 cm

Diameter

45 cm

Material

Rökt ek / Vitlaserad ask / Borstad mässing / Borstad aluminium / Exklusivt svenskt linnetyg

Ljuskälla

LED 2700K, 10W, CRI 90 (ingår)

Leveranstid

ca 4-6 veckor