House of Finn Juhl

Chieftain Chair Fåtölj Läder

House of Finn Juhl

Chieftain Chair Fåtölj Läder

149 035 kr171 910 kr
126 679.75 kr146 123.50 kr

Chieftain Chair i läder Nevada (prisgrupp 2) och Vegetal (prisgrupp 4) från House of Finn Juhl. Finns i fler varianter, kontakta oss om vi inte visar varianten du söker.

PRODUKTBESKRIVNING

Chieftain Chair är en av Finn Juhls mest framstående mästerverk som representerar toppen av hans karriär som möbeldesigner. Den ikoniska Chieftain Chair, även känd som Hövdingestolen, introducerades år 1949 och kom att bli en av de mest betydelsefulla möblerna för utvecklingen av rörelsen ”Danish Modern” i USA under 1950-talet. Det är därför inte förvånande att Finn Juhl ofta anses vara fadern till modern dansk design.

Med inspiration från modern konst formgavs Chieftain Chair som en kontrast till traditionell dansk möbeldesign och strikt funktionalism, både i form, funktion och materialval. Stolen tillverkas i valnöt eller ek med klädsel i utvalda exklusiva lädertyper. Till skillnad från många av Finn Juhls tidigare möbler, som varit mycket eleganta och nätta i sin form, är Chieftain Chair en imponerande stol som kräver sin egen plats för att verkligen komma till sin rätt.

År 2012 belönades Chieftain Chair med Danish Design Award, Classic. Juryns motivering lyder: ”Idag fungerar Chieftain Chair som en inspirationskälla för en ny generation möbeldesigners och som bevis på att fokus på kvalitet, internationell kaliber och modet att bryta med traditionen kan leda till att göra skillnad som designer.” Sedan 2002 produceras Hövdingestolen av House of Finn Juhl och hos oss på Miljögården kan du hitta denna ikoniska fåtölj i flera olika utföranden.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

House of Finn Juhl

Formgivare

Finn Juhl

Bredd

100 cm

Höjd

92,5 cm

Djup

88 cm

Sitthöjd

34,5 cm

Material

Ek/valnöt, läder

Leveranstid

Ca 6-8 veckor