Swedese

Nova Fåtölj

Swedese

Nova Fåtölj

14 360 kr

Beställningsvara

Tyg på bilden: Steelcut Trio Candy 515/144, pg.3. Knappar i rygg. Finns i flera utföranden. Kontakta oss för mer information.

PRODUKTBESKRIVNING

Den graciösa Nova-familjen är en uppdaterad variant av klassisk möbeldesign. Diskret, men ändå distinkt. Nova finns som fåtölj, 2- eller 3-sittssoffa. Nova fåtölj från Swedese är en nytappning av den klassiska clubfåtöljen. Gör sig alldeles utmärkt som komplettering till en soffgrupp, men även som ensam fåtölj fristående.

Swedeses idé är den samma idag som för sextio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten. Många av modernismens stora arkitekter var allkonstnärer med ett fast grepp på allt från huset till möblerna. Swedeses grundare Yngve Ekström var inget undantag. Tillsammans med namn som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Paul Kjaerholm utgjorde Yngve Ekström kärnan i den generation formgivare som gjorde begreppet ”Scandinavian Modern” känt över världen. Bäst känd ur Yngve Ekströms stora produktion är vilofåtöljen Lamino från 1956, som fortfarande tillverkas och säljs över hela världen. Lamino utsågs 1999 av tidskriften Sköna Hem till århundradets svenska möbel.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

14301|62910|STEELTRIOCAN515/144SWE

Varumärke

Swedese

Kategorier

Fåtöljer , xyz

Produktetiketter

Nova , Soffor-Fåtöljer

Bredd

73 cm

Höjd

82 cm

Sitthöjd

42 cm

Material

Stomme: Massivt trä. Stoppning: Nozagfjädring. Polyeter med fiberfill. Ben i bok

Leveranstid

Ca 4-6 veckor