House of Finn Juhl

France Chair Fåtölj

House of Finn Juhl

France Chair Fåtölj

47 690 kr 40 536.50 kr

Nollställ

France Chair i läder Nevada (prisgrupp 2), Vegetal (prisgrupp 4) och Skandilock fårskinn (prisgrupp 4) från House of Finn Juhl. Finns i fler varianter och även i fårskinn och tyg. Kontakta oss om vi inte visar varianten du söker.

PRODUKTBESKRIVNING

France Chair designades år 1956 av Finn Juhl och känns igen på sina fina detaljer som är karaktäristiska för Finn Juhls design; en sits och rygg som tycks sväva ovanför ramen och de ergonomiskt utformade armstöden som har den ikoniska pappersknivsdetaljen. Med en slående organiskt formad träram, och sits och rygg klädda för hand i läder, tyg eller fårskinn, har stolen ett tidlöst uttryck. Oavsett om den placeras i ett hemmakontor, ett vardagsrum eller en lobby, är France Chair en elegant pjäs som förkroppsligar vikten av organisk design och utmärkt komfort.

France Chair togs ursprungligen fram i samarbete med möbeltillverkaren France & Son för den amerikanska marknaden. Stolen levererades då i platta paket som krävde att kunden själv fick montera den. Detta var en stor del av France & Sons affärsidé och gjorde att de tillsammans med Finn Juhl uppnådde enorma framgångar på den amerikanska marknaden. Numera levereras France Chair färdigmonterad likt de andra sittmöblerna i sortimentet hos House of Finn Juhl.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

House of Finn Juhl

Formgivare

Finn Juhl

Bredd

80 cm

Höjd

81 cm

Djup

72 cm

Sitthöjd

38 cm

Material

Ek/valnöt, läder

Leveranstid

Ca 6-8 veckor