Close

Webbshop

Flyte Nikola Bordslampa

3 290 kr 2 961 kr

Fri frakt!

Flytes Nikola är en svävande lampa från det svenska varumärket Flyte, grundat av Simon Morris.

Varumärke: Formgivare: Kategorier: ,
Bredd12 cm
Djup12 cm
Höjd20 cm
MaterialAluminium, Valnöt
LjuskällaLED
Leveranstidca 3-4 veckor

Beskrivning

Lampan introducerades som ett Kickstarterprojekt år 2015 och gjorde omedelbar succé, Flyte blev det tredje största projektet i Kickstarters historia. Flyte består av en glödlampa som svävar fritt över en stilren basplatta i trä. Den svävande effekten uppnås med hjälp av elektromagnetism som gör att lampan stillsamt roterar i luften.

Lampan är tillverkad av extra tåligt borosilikatglas och är baserad på energivänlig LED-teknik. Detta ger en ungefärlig livslängd på 50 000 timmar vilket motsvarar tolv timmar om dagen i elva år. Lampans sockel kan fås i flera färger och basplattan kommer i valnöt. Sladden är tygbeklädd och elegant tvinnad vilket blir en dekorativ detalj till den minimalistiska designen.

Flyte fick utmärkelsen ”Best inventions of 2016” av Time Magazine och har uppmärksammats i en rad designpublikationer världen över. Den svävande lampan blir garanterat ett blickfång i hemmet.

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa