Close

Webbshop

PH 3½-3 Limited Edition

12 225 kr

Fri frakt!

Taklampa från Louis Poulsen.

Varumärke: Formgivare: Artikelnr: 5741099702 Kategorier: , , ,
Höjd22,5 cm
Diameter33 cm
MaterialSkärm: Munblåst glas. Tre lager glas med en blankpolerad översida och en sandblästrad undersida. - Borstad mässing. Bärnstensfärgat glas. Upphäng: Rå mässing.
LjuskällaMax 100W E27 - Kabellängd: 3m.
Leveranstidca. 3 veckor

Beskrivning

PH 3½-3 Bärnstensfärgad glaspendel Limited Edition Som en hyllning till Poul Henningsen’s geniala användning av ljuset, släpper Louis Poulsen nu en limiterad utgåva av hans PH 3½-3 pendel, som ursprungligen designades 1926. 1927 började man tillverka lampan med färgat glas för att locka nya kunder. Med bärnstensfärgat glas och ett mässingsupphäng, kommer den exklusiva pendeln endast att vara tillgänglig till alla designintresserade under perioden 1:a november till 31:a december 2017.

Glasskärmarna är handgjorda i Italien. Små variationer kan förekomma i glasen och gör därför varje lampa unik. Den säljs endast under en begränsad period och gör lampan mer eftertraktad och till ett samlingsobjekt. Det bärnstensfärgade glaset ger ett mjukt och bländfritt diffust ljus, vilket ger en direkt känsla av mysighet – eller ”hygge” som det heter på danska. Kombinationen av mässingsupphänget och de polerade glasytorna på lampans översidor ger den en autentisk retro look.