Close

Webbshop

PH 3/2 The Waterpump Golvlampa

19 225 kr

Fri frakt!

Golvlampan PH 3/2 i bärnstensfärgat glas är Louis Poulsens PH Limited Edition 2019 till minne av Poul Henningsens arv.

Varumärke: Formgivare: Artikelnr: 5744162636 Kategorier: , ,
Bredd29,6 cm
Höjd153 cm
Längd29,6 cm
Ljuskälla1 x 40W E27
LeveranstidCa 2-3 veckor

Beskrivning

På 1950-talet introducerade Louis Poulsen en ny läslampa av Poul Henningsen, den hyllade pionjären inom dansk design. Den justerbara armen som kan föras upp och ned gjorde att lampan snabbt fick namnet ”Vattenpumpen”. Vattenpumpen har PH:s berömda treskärmssystem från 1926, som han uppfann för att minska bländningen och förbättra belysningen hos sina lampmodeller. Skärmarna är gjorda av munblåst, bärnstensfärgat glas – gyllene på båda sidor och något genomskinligt – vilket skapar ett varmt och inbjudande ljus.

I slutet av 1920-talet introducerade Poul Henningsen och Louis Poulsen färgade glaslampor för att locka nya kunder, men den gyllene stämning som skärmarna skapade kanske också påminde designern om äldre tider innan elektricitet blev standard i varje hem och man satt hemma om kvällarna i det mjuka skenet av fotogenlampor. Basen, stativet och armen är gjorda av obehandlad, borstad mässing som förstärker den autentiska känslan hos Vattenpumpen, för att skapa en sofistikerad men intim och mysig atmosfär i alla interiörer. Strömbrytaren kan spåras tillbaka till Henningsens bordslampor från 1927. Den genomgående strömbrytaren sitter längst ut på armen, och är även den i borstad mässing. Henningsens initialer är vackert ingraverade under strömbrytaren.

Skärmar: Tre lager munblåst, bärnstensfärgat glas. Blankt på utsidan, sandblästrat på insidan. Fotplatta, stativ och arm: Mässing, borstad och obehandlad. Observera att mässingen är obehandlad. Det innebär att ytan förändras med tiden och utvecklar en patina. Denna process kan redan ha börjat när produkten levereras. Ledningslängd: 4 m. Genomgående strömbrytare. Ledningstyp: Brun textilkabel.

10% PÅ TEXTIL Avvisa