Close

Webbshop

CH22 Lounge Chair - Reimagining The Classics

New

27 368 kr

Fri frakt!
  • Falu
  • North Sea
  • Pewter
  • Seaweed
  • Slate
Nollställ

Reimagining The Classics – Ett unikt samarbete mellan Carl Hansen & Søn, Hans J. Wegner och Ilse Crawford där en begränsad upplaga av Wegners första stolar har tagits fram i en ny färgpalett.

Varumärke: Formgivare: , Artikelnr: CH22-1 Kategorier: , ,
Bredd69,5 cm
Djup61,5 cm
Höjd72,6 cm
Sitthöjd36,8 cm
MaterialMattlackerad ek, naturfärgat papperssnöre
LeveranstidBeställningsvara (ca 6-8 veckor)

Beskrivning

För att fira Hans J. Wegners långvariga arv och mer än 70 års samarbete har Carl Hansen & Son samarbetat med den Londonbaserade designern Ilse Crawford för att utveckla en ny färgpalett för en begränsad upplaga av de första stolarna som Wegner skapade för Carl Hansen & Son 1950. Kollektionen består av fem nya färger och stolarna kommer i ek med sits i naturfärgat papperssnöre. Stolarna är mattlackerade med vattenbaserade träfärger i glans 40.

Loungestolen CH22 från Carl Hansen & Son, som är tillverkad helt i överensstämmelse med Wegners ursprungliga arbetsritning, förenar det uppenbart enkla med det absolut komfortabla. Här har vi en komplex konstruktion med stor detaljrikedom och raffinerat snickeri. Stolen är tillverkad i massivt trä med ett framträdande, organiskt format ryggstöd i formpressat fanér. Wegner har lagt stor vikt vid det storslagna hantverket, som kommer till uttryck i sitsramens fingerskarvade hörn, de omfamnande armstöden samt sitsen av papperssnöre med så kallad kuvertflätning.

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa