Close

Webbshop

CH25 Lounge Chair - Reimagining The Classics

New

32 807 kr

Fri frakt!
  • Falu
  • North Sea
  • Pewter
  • Seaweed
  • Slate
Nollställ

Reimagining The Classics – Ett unikt samarbete mellan Carl Hansen & Søn, Hans J. Wegner och Ilse Crawford där en begränsad upplaga av Wegners första stolar har tagits fram i en ny färgpalett.

Varumärke: Formgivare: , Artikelnr: CH22-1-1-1 Kategorier: , ,
Bredd71 cm
Djup73 cm
Höjd73 cm
Sitthöjd35 cm
MaterialMattlackerad ek, naturfärgat papperssnöre
LeveranstidBeställningsvara (ca 6-8 veckor)

Beskrivning

För att fira Hans J. Wegners långvariga arv och mer än 70 års samarbete har Carl Hansen & Son samarbetat med den Londonbaserade designern Ilse Crawford för att utveckla en ny färgpalett för en begränsad upplaga av de första stolarna som Wegner skapade för Carl Hansen & Son 1950. Kollektionen består av fem nya färger och stolarna kommer i ek med sits i naturfärgat papperssnöre. Stolarna är mattlackerade med vattenbaserade träfärger i glans 40.

Fåtöljen CH25 var en av de första möblerna som Wegner formgav speciellt för Carl Hansen & Søn och designades inom hans första tre veckor på företaget 1950. Fåtöljen har förblivit oerhört populärt och har varit i kontinuerlig produktion sedan lanseringen. Dock var CH25 något av en revolution när den lanserades. Likt Y-stolen, CH24, är den ambitiös och kraftfull i sin skulpturala form men Wegners val av material till sits och rygg var överraskande och ditintills hade papperssnöre endast var ett substitutmaterial som användes under kriget. Det tar en skicklig hantverkare tio timmar att handfläta 400 meter papperssnöre i sitsen och ryggens unika mönster.

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa