Close

Webbshop

CH26 Karmstol - Reimagining The Classics

13 823 kr

Fri frakt!
  • Falu
  • North Sea
  • Pewter
  • Seaweed
  • Slate
Nollställ

Reimagining The Classics – Ett unikt samarbete mellan Carl Hansen & Søn, Hans J. Wegner och Ilse Crawford där en begränsad upplaga av Wegners första stolar har tagits fram i en ny färgpalett.

Varumärke: Formgivare: , Artikelnr: CH22-1-1-1-1 Kategorier: , ,
Bredd59,2 cm
Djup51,9 cm
Höjd79,8 cm
Sitthöjd44,5 cm
MaterialMattlackerad ek, naturfärgat papperssnöre
LeveranstidBeställningsvara (ca 6-8 veckor)

Beskrivning

För att fira Hans J. Wegners långvariga arv och mer än 70 års samarbete har Carl Hansen & Son samarbetat med den Londonbaserade designern Ilse Crawford för att utveckla en ny färgpalett för en begränsad upplaga av de första stolarna som Wegner skapade för Carl Hansen & Son 1950. Kollektionen består av fem nya färger och stolarna kommer i ek med sits i naturfärgat papperssnöre. Stolarna är mattlackerade med vattenbaserade träfärger i glans 40.

Hans J Wegners CH26 karmstol fick sin form redan 1950 men har inte varit i produktion förrän nu. Stolen är tillverkad i massiv ek med en sits flätad för hand i naturfärgat papperssnöre. CH26 har ett nära släktskap med CH22 vilket märks på den goda komforten, stabila konstruktionen och de karaktäristiskt kurvade armstöden. CH26 passar lika bra till matbordet som till skrivbordet.

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa