Close

Webbshop

Stepp Fåtölj

25 271 kr 22 743.90 kr

Fri frakt!

Prisexempel i svart läder Nevada (pg6), med aluminiumben inkl. nackkudde.

Varumärke: Kategori:
Bredd78 cm
Djup83 cm
Höjd103 cm
Sitthöjd44 cm
MaterialStomme av stålrör och trä. Nozag i undersits. Stoppning av kallskum och fiberfill. Ben aluminium
Leveranstidca 6 veckor

Beskrivning

Stepp är en skön läsfåtölj med justerbar rygg. Stomme med stålrörkonstruktion, sits och armstöd av furu. Stoppning av kallskum och polyeter. Stepp finns att få i tyg eller läder med ett stort urval att välja från. Till Stepp finns även en pall. Ben i trä eller i aluminium.

Swedeses idé är den samma idag som för sextio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten. Många av modernismens stora arkitekter var allkonstnärer med ett fast grepp på allt från huset till möblerna, ja nästan vilka kläder husets invånare bar. Swedeses grundare Yngve Ekström var inget undantag. Tillsammans med namn som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Paul Kjaerholm utgjorde Yngve Ekström kärnan i den generation formgivare som gjorde begreppet ”Scandinavian Modern” känt över världen. Bäst känd ur Yngve Ekströms stora produktion är vilofåtöljen Lamino från 1956, som fortfarande tillverkas och säljs över hela världen. Lamino utsågs 1999 av tidskriften Sköna Hem till århundradets svenska möbel.

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa