Close

Webbshop

Barcelona Fotpall Special Edition Relax

37 200 kr

Fri frakt!
 • Venezia BlackVenezia Black
 • Venezia BrownVenezia Brown
 • Venezia Dark BrownVenezia Dark Brown
 • Venezia IvoryVenezia Ivory
 • Venezia NaturalVenezia Natural
Nollställ

Fotpall till Barcelona Chair Special Edition – Denna pall har mer stoppning än Barcelona Fotpall för att göra den extra bekväm.

Varumärke: Formgivare: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:
Bredd59 cm
Djup59,5 cm
Höjd39 cm
MaterialHandpolerat spegelblankt stål och klädd i läder från Venezia Edition. Bärremmar av kärnläder
Leveranstidca 6 veckor

Beskrivning

En av de mest igenkännbara objekten från förra århundradet och en ikon av den modernistiska rörelsen. Barcelonafåtöljen är en hyllning till design och hantverksskicklighet.

Som en framträdande gestalt inom den modernistiska rörelsen blev Ludwig Mies van der Rohe utvald för att formge den tyska paviljongen på världsutställningen i Barcelona 1929. Mies mästerliga sinne för proportion och planläggning möjliggjorde en rytmisk plats helt utan tidigare motstycke som upphöjde industriella material till en nivå av skönhet aldrig förut uppnått. Inne i paviljongen placerade han stolar och pallar tänkta som viloplatser för den spanska kungen och drottningen. Mies tros ha baserat sin design med det karaktäristiska krysstativet på resestolar från antikens Rom för att skapa en stol värdig kungligheter, Mies: ”Jag kände att det måste vara möjligt att harmonisera det gamla och nya i vår civilisation.

Trots att Barcelonapaviljongen endast stod i sju månader (den blev återuppbyggd efter originalritningarna 1983-1986) anses den vara en definierande bedrift inom modern arkitektur, precis som de tillhörande Barcelonafåtöljerna (trots att kungen och drottningen enligt uppgift aldrig satt i dem). Mies, som var en nära vän och mentor till Florence Knoll, beviljade formellt produktionsrättigheterna av fåtöljen och pallen till Knoll 1953. De blev omedelbart en signatur för varumärket som har tillverkat produkterna efter Mies van der Rohes exakta anvisningar alltsedan dess.

 

Du gillar kanske också…

 • Barcelona Fåtölj Special Edition Relax

  Knoll
  74 100 kr
  Välj alternativ

1.000 KR RABATT PER 10.000 KR (Gäller ej Grythyttan, Fermob, MG Design och kampanjvaror) Avvisa