Close

Webbshop

Eames Lounge Chair Ottoman Snow/Black Version

24 355 kr

Fri frakt!
 • Black
 • Snow
Nollställ

Fotpall till den ikoniska fåtöljen i två specialversioner.

Varumärke: Formgivare: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:
Bredd63 cm
Djup56 cm
Höjd42 cm
MaterialAv formpressad plywood med vitpigmenterad valnötsfanér eller svartlackerad askfanér, löstagbara kuddar klädda med läder Premium och snurrbart krysstativ av gjuten aluminium.
Leveranstidca 6 – 8 veckor

Beskrivning

”Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska läderfåtöljen?” Med denna frågeställning initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som skulle ta flera år. Syftet var att skapa en välproportionerlig stol som kombinerade ultimat komfort med högsta kvalitet av material och hantverk. Med formgivningen av denna fåtölj satte Charles och Ray Eames en ny standard 1956: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionella otympliga läderfåtöljen, den är också bekvämare. Tack vare dessa egenskaper har Lounge Chair blivit en av makarna Eames mest kända objekt och har uppnått klassikerstatus inom möbelvärlden.

Lounge Chair produceras av Vitra i två storlekar: Classic med de ursprungliga måtten och en uppdaterad variant med större dimensioner. Detta på grund av att medellängden har ökat över hela världen med nästan tio centimeter sedan fåtöljen först började tillverkas. Den större varianten utvecklades i tätt samarbete med Eames Office för att ge samma komfort som paret eftersträvade 1956 även åt dagens längre personer. Dessutom har de olika varianterna av klädslar, träskal och underreden nu fått sällskap av en vit och en svart utgåva med motsvarande detaljer.

Du gillar kanske också…

 • Eames Lounge Chair Snow/Black Version

  Eames Lounge Chair Snow/Black Version

  Vitra
  69 835 kr
  Välj alternativ