Close

Webbshop

Superellips Utdragbart Kampanj

fr. 43 596 kr fr. 34 877 kr

Fri frakt!
  • 170-270x100 cm
  • 180-300x120 cm
Nollställ

20% på Superellips i vit nanolaminat med kromunderrede.

Nya versionen av Superellips inkluderar nu Fenix Nanolaminat som standardmaterial till bordsskivan. Inklusive två extraskivor á 50 cm, som hänger under bordet.

Varumärke: Formgivare: , Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , Taggar: ,
Bredd100 cm / 120 cm
Höjd72 cm
MaterialBordskiva av Fenix nanolaminat med aluminiumkant. Underrede av kromad metall.
Leveranstidca 6-8 veckor

Beskrivning

Piet Hein var varken arkitekt eller möbeldesigner – men han var bland annat filosof, diktare och matematiker. Han skapade superellipsen som en lösning på ett trafikproblem på Sergels Torg i Stockholm. Idén till den smarta formen kom tack vare hans matematiska tankegångar: den här variationen av en oval innebar några attraktiva kvaliteter och ett överraskande harmoniskt utseende oavsett storlek.

Formen tar utgångspunkt i en formel som är konstruerad utan ändar, och det är grunden till att bordet ses som ett demokratiskt bord där alla platser är likvärdiga. Bruno Mathsson och Arne Jacobsen bidrog till designen av ramarna till alla borden som Fritz Hansen satte i produktion 1968.

Nanolaminat är ett spännande material som är väldigt lågreflekterande. Materialet skapar en vacker, matt och reptålig yta som samtidigt är väldigt enkel att rengöra.

12% PÅ NÄSTAN HELA SORTIMENTET Avvisa