Close

Webbshop

Barcelona Dagbädd Classic

fr. 154 800 kr

Fri frakt!
  • Sabrina Black
  • Sabrina White
  • Volo Black
  • Volo Coffee Bean
Nollställ

Volo är semianilinläder och Sabrina är fullanilinläder.

Varumärke: Formgivare: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,
Djup98 cm
Höjd65 cm
Längd196 cm
Sitthöjd44 cm
MaterialDagbädd av handpolerat spegelblankt stål och klädd i läder. Bärremmar av kärnläder
Leveranstidca 6 veckor

Beskrivning

Dagbädden delar samma enkla elegans som den ikoniska fåtöljen med samma namn trots att den designades ett år i efterhand, 1930.

Som en framträdande gestalt inom den modernistiska rörelsen blev Ludwig Mies van der Rohe utvald för att formge den tyska paviljongen på världsutställningen i Barcelona 1929. Mies mästerliga sinne för proportion och planläggning möjliggjorde en rytmisk plats helt utan tidigare motstycke som upphöjde industriella material till en nivå av skönhet aldrig förut uppnått. Inne i paviljongen placerade han stolar och pallar tänkta som viloplatser för den spanska kungen och drottningen. Mies tros ha baserat sin design med det karaktäristiska krysstativet på resestolar från antikens Rom för att skapa en stol värdig kungligheter, Mies: ”Jag kände att det måste vara möjligt att harmonisera det gamla och nya i vår civilisation.

Trots att Barcelonapaviljongen endast stod i sju månader (den blev återuppbyggd efter originalritningarna 1983-1986) anses den vara en definierande bedrift inom modern arkitektur, precis som de tillhörande Barcelonafåtöljerna (trots att kungen och drottningen enligt uppgift aldrig satt i dem). Mies, som var en nära vän och mentor till Florence Knoll, beviljade formellt produktionsrättigheterna av fåtöljen och pallen till Knoll 1953. De blev omedelbart en signatur för varumärket som har tillverkat produkterna efter Mies van der Rohes exakta anvisningar alltsedan dess.

1.000 KR RABATT PER 10.000 KR (Gäller ej Grythyttan, Fermob, MG Design och kampanjvaror) Avvisa