Close

Webbshop

CH23 Stol - Reimagining The Classics

9 218 kr

Fri frakt!
  • Falu
  • North Sea
  • Pewter
  • Seaweed
  • Slate
Nollställ

Reimagining The Classics – Ett unikt samarbete mellan Carl Hansen & Søn, Hans J. Wegner och Ilse Crawford där en begränsad upplaga av Wegners första stolar har tagits fram i en ny färgpalett.

Varumärke: Formgivare: , Artikelnr: CH23-1 Kategorier: , ,
Bredd50 cm
Djup50 cm
Höjd78,6 cm
Sitthöjd44,5 cm
MaterialMattlackerad ek, naturfärgat papperssnöre
LeveranstidBeställningsvara (ca 6-8 veckor)

Beskrivning

För att fira Hans J. Wegners långvariga arv och mer än 70 års samarbete har Carl Hansen & Son samarbetat med den Londonbaserade designern Ilse Crawford för att utveckla en ny färgpalett för en begränsad upplaga av de första stolarna som Wegner skapade för Carl Hansen & Son 1950. Kollektionen består av fem nya färger och stolarna kommer i ek med sits i naturfärgat papperssnöre. Stolarna är mattlackerade med vattenbaserade träfärger i glans 40.

CH23 var en av de första fyra stolar som Hans J. Wegner formgav särskilt för Carl Hansen & Son i början av sin karriär. De fyra stolarnas organiska konturer och förfinade detaljer visade prov på den unga mannens imponerande talanger som formgivare och hantverkare. Trots att Wegners designarbeten på många sätt bröt skarpt mot traditionen mottogs hans möbler med stort intresse.

CH23 har ett flertal välkända Wegner-detaljer såsom formen på de eleganta trädetaljerna i ryggstödet, den särskilda dubbelvävda sitsen och den välvda formen på de bakre benen för att säkerställa optimal stabilitet. Stolen kan vid första anblicken tyckas okomplicerad, men vid en närmare titt framträder många fina detaljer. Wegners utsökt förfinade träarbete syns bland annat i de korsformade detaljerna, som han använde för att markera mötet mellan det formpressade ryggstödet i fanér och stolens stomme.

 

10% På hela sortimentet. (Gäller ej MG Design, Asplund, Magis, Klong, Pholc, Muuto, Ferm, Tica, By Rydéns, Grythyttan, Fermob.) Avvisa