Vitra

Eames DSW Stol Med Klädsel

Vitra

Eames DSW Stol Med Klädsel

8 500 kr

Beställningsvara

Nollställ

Klädd plaststol från Vitra.

PRODUKTBESKRIVNING

Vi har valt att endast visa ett urval av tygerna med svart eller vitt sittskal samt passpoal. Önskar du en annan färgsättning på någon av delarna går det bra att kontakta våra säljare så hjälper vi dig med råd och beställning.

Efter debuten på en tävling för ”Low-Cost Furniture Design” organiserat av Musem of Modern Art 1948 lanserades Eames stolar på femtiotalet som de första tillverkade plaststolarna ( i större skala) någonsin. Plaststolarna introducerade också en ny möbeltypologi som sedan blivit vida spridd: den multifunktionella stolen vars skal kan kombineras med en mängd olika benställningar för olika användningssyften. Så tidigt som 1950 presenterade Charles och Ray Eames en serie av ställningar som möjliggjorde olika sittpositioner. En särskilt slående modell är den så kallade Eiffeltornsstativet, en intrikat och elegant design gjord av tunna stålrör som oefterhärmligt kombinerar ljus, eleganta former med strukturell styrka.

Idag tillverkar Vitra de bekväma skalstolarna av polypropylen i en mängd olika benställningar, skalfärger och klädslar. Det möjliggör dig som kund att specificera den stol som bäst passar dig och den miljö stolen ska användas i, allt från matsalar, vardagsrum eller hemmakontor till arbetsplatser och konferensrum; från restauranger och caféer till lunchrum och matsalar; från väntrum och hörsalar till terasser och trädgårdar.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Formgivare

Charles & Ray Eames

Kategorier

Matplats , Stolar , xyz

Produktetiketter

Eames Plastic Chairs , Vitra Stolar

Bredd

46,5 cm

Höjd

81 / 83 cm

Sitthöjd

41 / 43 cm

Material

Skal i genomfärgad polypropylen och klädsel i Hopsak. Benställning av lönn och svartlackerad stål

Leveranstid

ca 4 - 8 veckor