Audo Copenhagen

The Tired Man Fåtölj Fårskinn

Audo Copenhagen

The Tired Man Fåtölj Fårskinn

104 395 kr

Nollställ

Den ikoniska fåtöljen The Tired Man från Audo Copenhagen. Här helklädd i fårskinn. Fåtöljen går även att få i flertalet exklusiva tyger. Kontakta oss gärna om du är ute efter en variant av The Tired Man som vi inte visar här.

PRODUKTBESKRIVNING

The Tired Man är en klassisk fåtölj från danska By Lassen, formgiven av Flemming Lassen 1935. Lassen designade fåtöljen för Copenhagen Cabinetmakers’ Guild Exhibition 1935. 2014 återlanserades den karaktäristiska fåtöljen som sedan dess blivit en ikon för dansk design. Fåtöljen har fått flera utmärkelser för sin omfamnande komfort och bestående design samt hyllats av designfantaster genom generationer.

En handfull skara av The Tired Man originalfåtöljer såldes på auktion i Danmark 2014 för en rekordstor summa, vilket bevisar den bestående relevansen av den danska designerns arbete. Fåtöljen kännetecknas av sina organiska, böjda former och mjukna fårskinn och sitter man i fåtöljen bör man känna som Flemming Lassen själv uttryckte det ”lika varm och trygg som en isbjörnsunge i famnen på sin mor i mitten av inlandsisen”. Ryggen avskärmar omgivningen och bjuder in till en avkopplande sittupplevelse. Likaså tillåter det en bekväm sittning i flera olika positioner. Fåtöljen har ben i naturlig- eller rökt oljad ek med mässingshjul framtill som ger fåtöljen en elegant look. Komplettera fåtöljen med en bekväm fotpall som du hittar här.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Audo Copenhagen

Formgivare

Flemming Lassen

Kategorier

Fåtöljer , xyz

Produktetiketter

The Tired Man

Bredd

102 cm

Höjd

88 cm

Djup

87 cm

Sitthöjd

38 cm

Material

Ek, plywood, webbing/bälten, skum, vadd, stål, hjul i massiv mässing

Leveranstid

ca 8-10 veckor