Fritz Hansen

Myran Stol 4 Ben Laserad Ask

Fritz Hansen

Myran Stol 4 Ben Laserad Ask

3 290 kr

Beställningsvara

Myran-stolen skapades med syfte att stå runt matsalsbordet på det internationella läkemedelsföretaget, Novo Nordic i Danmark. Idag är Myran en av de mest välkända ikonerna i så väl Fritz Hansens designsamling som i övriga möbelvärlden. 

PRODUKTBESKRIVNING

Myran Stol 4 Ben Laserad Ask – en omtyckt designikon

Myran-stolen eller 3101 som designikonen även kallas har ett konstfullt och stilrent visuellt uttryck. Men sin enkelhet gör sig Myran lika bra i varje hem. Designad av Arne Jacobsen 1952 och är lika omtyckt idag som då. 

Om Myran Stol 4 Ben laserad Ask

Den fyrbenta Myran stolen 3101 är en vidareutveckling på Arne Jacobsens välkända Myran stol för Fritz Hansen. Den ikoniska och ursprungliga modellen var den möbel som Jacobsen och Hansen på kartan för möbeldesign. Med sin nya fyrbenta modell blev det genast enklare att nå en bredare publik.

Egenskaper

Myran-stolen uppbyggnad består av två bomullslager och nio lager av fanér. Något som ger en skön komfort under en längre stunder. Mycket beror också på en flexibilitet som ger kroppen en gungande känsla. Den tidlösa klassikern går att få i flera neutrala basfärger såväl som nya och fräscha kulörer. 

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Fritz Hansen

Formgivare

Arne Jacobsen

Kategorier

Stolar

Produktetiketter

#fh-nyheter

Bredd

51 cm

Höjd

81,5 cm

Sitthöjd

46,5 cm

Material

Laserad ask

Leveranstid

ca 4 - 6 veckor