Nya tyger till Eames Lounge Chair, Aluminium Chair Group & Soft Pad Group.

Efter att ha producerat den ikoniska Eames-serien exklusivt klädda i läder finns nu de klassiska möblerna i ett urval av tyger.
Dessa alternativ erbjuder en avslappnad och inbjudande hemliknande framtoning, särskilt när stolarna används i olika miljöer.

När det gäller både konstruktion och form är Soft Pad-stolarna liknande designen hos stolarna i Aluminium Group. Men de påsydda dynorna skapar en slående kontrast till de smala aluminiumprofilerna. Soft Pad-stolarna har en mjukare och mer fylliga känsla än stolarna i Aluminium Group, utan att förlora den rena tydligheten i siluetten. En stol perfekt för såväl konferensrummet som kontoret där hemma. Soft Pad Group finns nu i tygerna Laser RE, Cosy2 och Track.
När Eames Lounge Chair introducerades år 1956 fanns inget som liknade den, och det finns fortfarande inget som kan mäta sig med den. Fåtöljen har formpressad plywood med fanér i olika val, löstagbara kuddar ursprungligen klädda i läder, men nu tillgängliga i det unika tyget Nubia och ett snurrbart krysstativ av gjuten aluminium. En lika stilren som komfortabel fåtölj. Den ikoniska fåtöljen Eames Lounge Chair från Vitra finns nu i tyget Nubia.
The Aluminium Chair är en av de stora möbeldesignerna från nittonhundratalet. Charles och Ray Eames konstruerade och utvecklade denna stol år 1958. I designprocessen avvek designteamet från principen om en sittskal och istället spände en panel av läder mellan två formgjutna sidor i aluminium för att skapa en stram men elastisk sits. Sitsen anpassar sig och stolen är oerhört bekväm. Nu finns äntligen Aluminium chair i tygerna Laser RE, Cosy2 och Track.
Laser RE
Cosy2
Track

Den nya stolen ACX


ACX är den tionde kontorskontorsstolen som Vitra har utvecklat i samarbete med den italienska designern Antonio Citterio. Med sin automatiska synkroniserade mekanism erbjuder den kompakta ACX maximal komfort för varje användare utan behov av andra justeringar än höjdinställningen, samtidigt som den har en tydligt icke-teknisk utseende. Konstruktionen, materialen, produktionen, logistiken och underhållet av ACX är utformade för att uppnå en lång livscykel med så liten koldioxidavtryck som möjligt.

Sit & Work – Automatiskt, snabbt, enkelt och ergonomiskt
ACX-mekanismen anpassar sig automatiskt till ett brett spektrum av användarvikter: även mycket lättviktiga eller längre än genomsnittliga personer kan sätta sig och njuta av omedelbar komfort och optimalt stöd under hela rörelseomfånget, utan att behöva justera något annat än säteshöjden. Det gör ACX särskilt lämplig för samtida miljöer där dynamiska samarbetsprocesser har ersatt långvarigt sittande i samma stol.

Reducerar – Sparar tid, utrymme, pengar och minskar CO2
ACX anpassar sig omedelbart till användaren och ger perfekt ergonomisk komfort. Dess design är reducerad till det väsentliga med endast ett begränsat antal komponenter, vilket förenklar service och underhåll.

Återvinn – Upp till 100% återvinningsbart och består av cirka 60% återvunnet material
Delarna är tillverkade av återvunna material när det är möjligt – upp till 60% beroende på modellen – och kan enkelt separeras och återvinnas igen vid produkten livets slut. Beroende på den valda modellen är ACX därför upp till 100% återvinningsbar. ACX Mesh och Soft-modellernas ryggstöd har ett tredimensionellt anpassat stickat överdrag som dras över ramen. Det stickade överdraget är tillverkat av 100% återvunnen polyester.