Louis Poulsen

Yuh Golvlampa

Louis Poulsen

Yuh Golvlampa

7 480 kr

PRODUKTBESKRIVNING

GamFratesi grundades 2006 av danska arkitekten Stine Gam (född 1975) och italienska arkitekten Enrico Fratesi (född 1978).
De träffades vid institutionen för arkitektur på universitetet i Ferrara i Italien 2004 och har sedan studerat tillsammans på Aarhus School of Architecture i Danmark. GamFratesi har en studio i Köpenhamn men de reser ofta tillbaka till sin bas i Pesaro i Italien.

GamFratesis kreativa drivkraft när de designar kommer från en blandning av tradition och innovation och en experimentell syn på material och tekniker. Stine Gam och Enrico Fratesi kommer från olika bakgrunder och inspireras av klassiska danska möbler och hantverk med ett klassiskt italienskt intellektuellt och konceptuellt synsätt. Att förstå en tradition och använda den aktivt i studion gör det möjligt att bygga vidare på den. Från detta tvärkulturella skikt skapar de design som med stor respekt speglar traditionen, och som samtidigt innehåller unika invävda historier, symboler och associationer ‒ ofta uttryckta genom minimalism.

Skärm och bas: Gjuten aluminium. Stativ: Extruderad mässing. Svart. Matt våtlackerad. Kabeltyp: Plastledning. Ledningslängd: 2,5 m. Steglös dimning. Strömbrytare: Strömbrytare högst upp på stativet. LED-driver: separat, kopplas in i eluttaget.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Louis Poulsen

Formgivare

GamFratesi

Kategorier

Belysning , Golvlampor

Höjd

140 cm

Diameter

Fot: 24 cm

Material

Gjuten aluminium/Extruderad mässing/Matt våtlackerad

Leveranstid

2-3 veckor