Y-Stol

Y-stolen är inbjudande, varm, öppen och luftig och omtyckt av många. Rätt stol runt matbordet gör vardagen både vackrare och bekvämare. Hans J. Wegners design, går under namnen Y-stol, CH24 och Whisbone Chair – kärt barn har många namn. En designklassiker att älska resten av livet.

Sortering Path Copy

Standardsortering

Sortera efter mest sålda

Sortera efter nyhet

Sortera efter lägsta pris

Sortera efter högsta pris

Produkttyp Path Copy

Karmstolar

Pallar

Sjuan

Barstolar

Gungstolar

Bänkar

Y-Stol

Stolsdynor

Varumärke Path Copy

Carl Hansen & Søn

Återställ filtrering

(16)

Låt Y-stolen ta plats i ditt hem

Y-stolen är en riktig tidlös designklassiker. En stark och vacker design från 1949 som blivit Hans J. Wegners mest älskade verk för Carl Hansen & Søn. Y-stolen är både omtyckt och utsedd till ”världens vackraste stol”, något vi på Miljögården vill hålla med om. CH24 , Y-stolen och Whisbone chair finns i en uppsjö av flera olika utföranden i form av träslag, färg och ytbehandlingar.

En enkel och lätt stol med en behaglig form som ger en god komfort. Stolens välvda bakben, halvcirkelformade överdel i samspel med sin karaktärisera y-formade rygg ger stolen ett varmt utseende. Det är ett smakfullt val att inreda med en Y-stol runt middagsbordet så väl som i alla andra miljöer och rum. 

Stolen har inte enbart ett vackert formspråk utan också alla de ergonomiska egenskaper som många inte tror är möjligt för en trästol. De nätta armstöden följer kroppens form och bjuder på en behaglig sittupplevelse samtidigt som sitsen i papperssnöre både ger vacker kontrast mot det stadiga träet och ger en fantastisk bekvämlighet.  

Med alla val av ytbehandlingar, träslag och färg på sits i samspel med Y-stolens vackra design är det svårt att inte hitta en stol som passar just ditt hem och dina behov.