Sjuan stol

Sjuan stol är en av de mest ikoniska designmöblerna som skapats av den danska designern Arne Jacobsen för Fritz Hansen. Första gången den introducerades var år 1955, och sedan dess har den förblivit en symbol för modern skandinavisk design och tidlös elegans. Arne Jacobsen var känd för sin minimalistiska estetik och funktionella design, och dessa egenskaper återspeglas tydligt i stolens form och struktur. Den är tillverkad av böjträ för sitsen och ett enkelt men elegant stålrörsunderrede. Det är denna enkla, men ändå distinkta design, som har gjort stolen till en favorit bland såväl designentusiaster som inredningsarkitekter runt om i världen.

Sortering Path Copy

Våra favoriter

A-Ö

Mest sålda

Nyheter

Lägsta pris

Högsta pris

Produkttyp Path Copy

Karmstolar

Pallar

Sjuan stol

Barstolar

Gungstolar

Bänkar

Y-Stol

Stolsdynor

Varumärke Path Copy

Fritz Hansen

Återställ filtrering

(20)

Material och tillverkning

Fritz Hansen har alltid hållit en hög standard när det gäller materialval och tillverkningsprocesser, och detta återspeglas i varje detalj av stolens konstruktion. Böjträet som används till sitsen är noggrant utvalt för sin hållbarhet och estetiska kvalitet. Detta trä bearbetas med precision för att skapa den böjda formen som ger Sjuan stol dess karakteristiska utseende och komfort. Stålrörsunderredet är tillverkat för att vara starkt och stabilt samtidigt som det bibehåller en elegant profil. Varje stol genomgår noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att den uppfyller Fritz Hansens höga standarder innan den når kunden.

Användningsområden och popularitet

Med sin enkla men ändå sofistikerade design passar Sjuan stol in i en mängd olika miljöer och sammanhang. Den fungerar lika bra runt ett matbord i hemmet som vid ett konferensbord på arbetsplatsen. Dess kompakta storlek gör den också idealisk för mindre utrymmen där varje detalj räknas. Dessutom är stolen stapelbar, vilket gör den lätt att förvara och transportera vid behov, vilket gör den perfekt för tillfälliga evenemang eller för användning i miljöer där flexibilitet är viktigt.

Stolens popularitet har stått sig genom åren och den har blivit en symbol för nordisk design på den internationella scenen. Dess närvaro i både privata hem och offentliga platser vittnar om dess tidlösa attraktion och förmåga att anpassa sig till olika estetiska miljöer. Dessutom har stolens inflytande sträckt sig bortom designvärlden och har blivit en del av populärkulturen, vilket gör den ännu mer ikonisk och eftertraktad.

Vanliga frågor och svar

Vad är stolens mått?

Sjuan stolens mått kan variera något beroende på tillverkare och eventuella specialanpassningar, men generellt sett har den en höjd på cirka 78 cm, en bredd på cirka 50 cm och en djup på cirka 52 cm.

Vilka material används till tillverkningen av Sjuan stol?

Stolens sits är vanligtvis tillverkad av böjträ, medan underredet är gjort av stålrör. Materialvalen är noga utvalda för att säkerställa både hållbarhet och estetisk kvalitet.

Finns det olika färger och utföranden att välja på?

Ja, den erbjuds i ett brett sortiment av färger och utföranden för att passa olika smaker och inredningsstilar. Från klassiska trätoner till moderna lackerade ytor finns det alternativ för alla preferenser.

Är Sjuan stol stapelbar?

Ja, stolen är stapelbar, vilket gör den enkel att förvara och transportera vid behov. Detta gör den till ett praktiskt val för både hemmet och miljöer där flexibilitet är viktigt.