Taklampor

Här finner du taklampor som ger allmänbelysning men som också bidrar till elegant inredning. Hitta något för hemmets alla rum. Våra designtaklampor lyser upp ditt hem och skapar en helhet. Välj därför en taklampa i design med stor omsorg. Kika igenom vårt utbud och inspireras av alla vackra taklampor och hitta rätt stil och modell för ditt hem.

Sortering Path Copy

Våra favoriter

A-Ö

Mest sålda

Nyheter

Lägsta pris

Högsta pris

Produkttyp Path Copy

Taklampor

Bordslampor

Vägglampor

Golvlampor

Spotlights

Utebelysning

Ljuskällor

Bumling

Star spotlight

Portabla Lampor

PH lampa

Flowerpot

Glödlampor

Pendlar

Plafonder

Enigma lampa

Flock of light

PH 5

Heracleum

Sarfatti

Caravaggio lampor

Skygarden lampa

Varumärke Path Copy

Foscarini

HAY

&tradition

Louis Poulsen

101 Copenhagen

By Rydéns

Muuto

Light-Point

Örsjö

Vipp

Artemide

Ferm Living

Luceplan

Lyfa

Audo Copenhagen

Flos

Antidark

Moooi

Vrida

ZLAMP

New Works

Normann Copenhagen

Oblure

Le Klint

Fritz Hansen

Konsthantverk

DCW éditions

Gärsnäs

Verpan

Pholc

Northern

Anglepoise

Bsweden

Tom Dixon

Seletti

Fogia

Wästberg

Marset

Ateljé Lyktan

Secto Design

Westal

Cable Cup

Parachilna

Nemo

Grupa Products

Brdr Krüger

Zero

Artek

Ingo Maurer

Per Sjöström

Återställ filtrering

(491)

Ladda fler

Vackra designlampor för tak 

Med en taklampa i design sprids ett vackert sken över rummet och utöver ett härligt ljus blir lampan en stämningsfull inredningsdetalj. Miljögården har flera taklampor som också blivit omtyckta designikoner, i såväl klassisk som modern stil. I sortimentet finns designtaklampor från välkända varumärken som bidrar till att ditt hem framhävs på bästa sätt. Det finns flera varianter och typer av belysning och med många modeller att välja emellan blir det enkelt att hitta rätt. Söker du kanske efter en taklampa som ger bra belysning vid middagsbordet eller ska det vara någon som mer är till för att ska stämning i vardagsrummet? Oavsett vad du är ute efter hittar du det hos oss. Vi har allt från klassiskt till modernt i jordnära toner såväl som mer klara glada färger. En taklampa i design är inredningsdetaljen som spelar stor central roll i våra hem. Vad vi föredrar för egenskaper hos en taklampa är väldigt personligt och varierande. En del vill ha stilrena taklampor som blir ett med inredningen utan att ta för mycket fokus. Andra föredrar en mer iögonfallande taklampa som spelar huvudrollen i rummet.

Våra taklampor i hemmet fungerar ofta som allmänbelysning. Däremot kan du, beroende på hur rummet används, vilja ha olika sorters ljus. För sovrum och vardagsrum kan det exempelvis vara optimalt med en variation av varmt, stämningsfullt och skarpt ljus. I hallen och köket lämpar det sig kanske bättre med ett mer praktiskt ljus medan det ovanför matbordet hänger en taklampa som ger ett mjukare sken. Oavsett vilken takbelysning du behöver har vi på Miljögården en designlampa för tak för alla stilar – allt från klassisk till modern.

Hur ska jag tänka när jag ska välja taklampa?

Vid val av taklampa är det viktigt att välja en i rätt storlek. Det har stor betydelse för hur rummet upplevs och ger också en inbjudande och trevlig känsla. För att lättare hitta den perfekta taklampan är det bra att veta vad du helst vill ha. Kanske är det en liten och diskret pendel eller en pampig ljuskrona som blir fokuset i rummet.

Vad för taklampa passar i köket?

Små taklampor passar bra till köket. Det blir en inredningsdetalj som gör sig bra på fler än en plats, såsom över matbordet som i fönstret. I vårt sortiment finns många trevliga taklampor i små storlekar. Inred gärna med en pendel som både ger stämningsfull belysning och är en funktionell ljuskälla i köket.

Hur väljer jag rätt taklampa till vardagsrummet?

Genom att inreda med en stor taklampa får rummet en tydlig mittpunkt. Är du ute efter en mer sober stil i din inredning blir det fint att välja en taklampa i en neutral och jordnära färg. För dig som gillar färg blir det effektfullt att välja en taklampa i en mer iögonfallande färg eller design.

Vilken taklampa passar till hallen?

Det beror på vilken stil du föredrar och hur stor din hall är. Ett säkert val är en taklampa med en stor, rund skärm som ger ett jämnt ljus över hela ytan. Om din hall är ganska stor och har högt i tak, kan du också välja en stor ljuskrona eller en lång pendellampa. Det viktigaste är att du väljer en lampskärm som passar in i din hall och som ger tillräckligt med ljus.