Fritz Hansen

Ägget Pall Tyg

Fritz Hansen

Ägget Pall Tyg

24 796 kr25 490 kr
21 076.60 kr21 666.50 kr

Beställningsvara

Tillhörande pall till Ägget fåtölj från Fritz Hansen. Klassikern Ägget av Arne Jacobsen är ett mästerverk av dansk design. Idag är Ägget fåtöljen erkänd över hela världen som en av triumferna i Jacobsens legendariska karriär och en skandinavisk designikon.

PRODUKTBESKRIVNING

Arne Jacobsen designade Ägget till lobby- och loungeområdena på Royal Hotel i Köpenhamn. Uppgiften att designa hotellets utseende, förutom möblerna, gav Jacobsens en fantastisk möjlighet att omsätta alla sina teorier om integrerad design och arkitektur i praktiken. Ägget är en av höjdpunkterna i Jacobsens totaldesign – en skulptural kontrast till hotellbyggnadens nästan uteslutande lodräta och vågräta ytor. Ägget skapades med en ny teknik som Jacobsen var den första att använda: ett bärkraftigt inre skal av skum under stoppningen. Precis som en bildhuggare ansträngde Jacobsen sig för att först skapa en perfekt form i gips hemma i sitt garage.

Här visar vi klassikern i ett urval av tyger. För pris och beställning av andra klädslar vänligen kontakta oss. Snurrbar fot i aluminium och justerbar mekanism som kan anpassas efter vikten på personen som sitter i fåtöljen.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Fritz Hansen

Formgivare

Arne Jacobsen

Kategorier

Fåtöljer

Produktetiketter

Ägget , Soffor-Fåtöljer

Bredd

56 cm

Höjd

37 cm

Material

Aluminium / satinpolerad

Leveranstid

Ca 6-8 veckor