Knoll

Barcelona Fotpall Special Edition Relax

Knoll

Barcelona Fotpall Special Edition Relax

45 900 kr 39 015 kr

Beställningsvara

Nollställ

Fotpall till Barcelona Chair Special Edition – Denna pall har mer stoppning än Barcelona Fotpall för att göra den extra bekväm.

PRODUKTBESKRIVNING

En av de mest igenkännbara objekten från förra århundradet och en ikon av den modernistiska rörelsen. Barcelonafåtöljen är en hyllning till design och hantverksskicklighet.

Som en framträdande gestalt inom den modernistiska rörelsen blev Ludwig Mies van der Rohe utvald för att formge den tyska paviljongen på världsutställningen i Barcelona 1929. Mies mästerliga sinne för proportion och planläggning möjliggjorde en rytmisk plats helt utan tidigare motstycke som upphöjde industriella material till en nivå av skönhet aldrig förut uppnått. Inne i paviljongen placerade han stolar och pallar tänkta som viloplatser för den spanska kungen och drottningen. Mies tros ha baserat sin design med det karaktäristiska krysstativet på resestolar från antikens Rom för att skapa en stol värdig kungligheter, Mies: ”Jag kände att det måste vara möjligt att harmonisera det gamla och nya i vår civilisation.

Trots att Barcelonapaviljongen endast stod i sju månader (den blev återuppbyggd efter originalritningarna 1983-1986) anses den vara en definierande bedrift inom modern arkitektur, precis som de tillhörande Barcelonafåtöljerna (trots att kungen och drottningen enligt uppgift aldrig satt i dem). Mies, som var en nära vän och mentor till Florence Knoll, beviljade formellt produktionsrättigheterna av fåtöljen och pallen till Knoll 1953. De blev omedelbart en signatur för varumärket som har tillverkat produkterna efter Mies van der Rohes exakta anvisningar alltsedan dess.

 

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Knoll

Produktetiketter

Soffor-Fåtöljer

Bredd

59 cm

Höjd

39 cm

Material

Handpolerat spegelblankt stål och klädd i läder från Venezia Edition. Bärremmar av kärnläder

Leveranstid

ca 6 veckor