Vitra

Eames Lounge Chair Ottoman Läder

Vitra

Eames Lounge Chair Ottoman Läder

fr. 26 960 kr

Beställningsvara

Nollställ

Fotpall till den ikoniska fåtöljen. Av formpressad plywood med fanér i olika val, löstagbara kuddar klädda med läder Premium och snurrbart krysstativ av gjuten aluminium.

PRODUKTBESKRIVNING

”Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska läderfåtöljen?” Med denna frågeställning initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som skulle ta flera år. Syftet var att skapa en välproportionerlig stol som kombinerade ultimat komfort med högsta kvalitet av material och hantverk. Med formgivningen av denna fåtölj satte Charles och Ray Eames en ny standard 1956: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionella otympliga läderfåtöljen, den är också bekvämare. Tack vare dessa egenskaper har Lounge Chair blivit en av makarna Eames mest kända objekt och har uppnått klassikerstatus inom möbelvärlden.

Lounge Chair produceras av Vitra i två storlekar: Classic med de ursprungliga måtten och en uppdaterad variant med större dimensioner. Detta på grund av att medellängden har ökat över hela världen med nästan tio centimeter sedan fåtöljen först började tillverkas. Den större varianten utvecklades i tätt samarbete med Eames Office för att ge samma komfort som paret eftersträvade 1956 även åt dagens längre personer. Dessutom har de olika varianterna av klädslar, träskal och underreden nu fått sällskap av en vit och en svart utgåva med motsvarande detaljer.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Formgivare

Charles & Ray Eames

Bredd

63 cm

Höjd

42 cm

Leveranstid

ca 6 – 8 veckor