LQ Design

Lindqvistpallen Pall

LQ Design

Lindqvistpallen Pall

3 850 kr

Nollställ

Klassisk pall i svenskt stål med matta och steg i linolium.

PRODUKTBESKRIVNING

Folkhemsklassiker gör comeback

Från 1950-talet och framåt har den varit en oumbärlig trotjänare i nästan varje nordiskt hem. Efter ett uppehåll på ett halvt sekel är det äntligen dags för en efterlängtad comeback. Den nya serien skiljer sig endast genom en mindre uppgradering från den klassiska 50-talsmodellen. I övrigt har ingenting förändrats. Den robusta designen, de rundade formerna och hållbarheten är intakta – precis som förr. Den är fortfarande helt igenom svensktillverkad, vilket återspeglar den storslagna eran den en gång hade.

Legenden lever vidare.

Historien fortsätter i samma anda med helsvensk tillverkning, kvinnligt ledarskap och designkänsla.

Under sin tid Sveriges ledande tillverkare av stålrörsmöbler och kontorsinredning för det privata och offentliga rummet. Stilen var modernt 50-tal, med tidstypiska mjuka linjer, hög ytfinish och ergonomisk design.

När företagets visionär och grundare, Tore Lindqvist gick bort 1959, endast 53 år gammal, tog hans enda dotter Inger över VD-posten. Nyss fyllda 23 blev hon Europas yngsta kvinnliga företagsledare för en storkoncern.

Ny generation, ny satsning.

2022. Varumärket Lindqvist återuppstår med Ingers dotter, Ann Linderoth, som VD. Relanseringen av pallen är varumärkets första ansats på 50 år.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

LQ Design

Bredd

37,5 cm

Höjd

61 cm

Djup

44,5 cm

Material

Stomme: Svenskt stål, Matta sits & steg: Linoleum

Leveranstid

Ca. 3-4 veckor