Carl Malmsten

Jättepaddan Fåtölj

Carl Malmsten

Jättepaddan Fåtölj

37 900 kr53 600 kr
32 215 kr45 560 kr

Beställningsvara

Produktbild i tyg Amdal 130, prisklass 1, svartbetsade ekben. Finns i flera utföranden, kontakta oss för mer information.

PRODUKTBESKRIVNING

Carl Malmsten skapade sina möbler som man skapar ett konstverk – han ville uttrycka någonting, en känsla eller en egenskap. Detta kommer ofta till uttryck i möblernas namn. Jättepaddan är ett talande och kanske lite skämtsamt, exempel på detta.

Genom sitt generösa format och omslutande former erbjuder den en sittkomfort utöver det vanliga vilket också bekräftats av ett flertal konsumentundersökningar.

Stomme tillverkad av massiv furu från svenska skogar. Sitsen har dubbelfjädrande resår med nozagfjädrar i kombination med spiralfjädrar. Stoppningen består av kallskum, polyeter och fiberfill. Vändbar plymå stoppad med fibervadd och sjöfågelfjäder. Ben i massiv ek, välj mellan svartbets, natur eller mörkbrun bets.

Produktion sker på O.H. Sjögrens fabrik i Tranås.

AMDAL TYG – Prisklass: 1
Slitstryka: 100.000
70% Ull, 30% Viscose

FIORD TYG – Prisklass: 2
Slitstryka: 60.000
92% Ull, 8% Nylon

BALTIQUE LÄDER FRÅN ELMO
Baltique  är standartlädret och är ett narvläder. Dessa läder är från skandinaviska nötboskap och är anilinläder med den naturliga hudens alla karaktärsdrag. Baltique har en tjocklek på ca 1,3 – 1,5 mm.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Carl Malmsten

Formgivare

Carl Malmsten

Kategorier

Fåtöljer

Produktetiketter

Soffor-Fåtöljer

Bredd

88 cm

Höjd

96 cm

Sitthöjd

44 cm / Sittdjup: 55 cm

Leveranstid

ca 10 veckor