Vitra

Tip Ton Stol

Vitra

Tip Ton Stol

3 950 kr

Beställningsvara

Nollställ

Helgjuten stol av polypropylen med tippfunktion. Stapelbar upp till fyra stycken. Stolens skal är UV-resistent och lämpar sig för utomhusbruk.

PRODUKTBESKRIVNING

Med Tip Ton introducerades en ny typ av stol på marknaden: den solida plaststolen med framåtlutningsfunktion. Namnet refererar till de dubbla sittpositioner som stolen stimulerar: från en normal position kan Tip Ton lutas ett par grader framåt utan att stolen flyttas. Den framåtlutade positionen, som fram tills nu varit reserverad för avancerade mekaniska kontorsstolar, rätar upp bäckenet och ryggraden och förbättrar därmed cirkulationen till mag- och ryggmusklerna.

ETH Zürich undersökte hälsoeffekterna av en framåtlutad sittposition i en studie 2010. Resultaten bekräftar en ökad muskelaktivitet i mag- och ryggområdena som ökar tillförseln av syre till kroppen. Tip Ton möjliggör dessa positiva effekter på ett ekonomiskt och robust sätt, för första gången utan några mekaniska komponenter. Tillverkad i ett stycke gjuten polypropylenplast gör den extremt hållbar och 100% återvinningsbar. Ett bra val för både kropp och miljö.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Kategorier

Matplats , Karmstolar , Stolar , xyz

Produktetiketter

Vitra Stolar , Vitra-outdoor

Bredd

51 cm

Höjd

78,5 cm

Sitthöjd

46,2 cm

Leveranstid

ca 6 - 8 veckor