Vitra

Eames Lounge Chair Ottoman Tyg

Vitra

Eames Lounge Chair Ottoman Tyg

fr. 22 900 kr

Beställningsvara

Nollställ

Den ikoniska fåtöljen Eames Lounge Chair Ottoman från Vitra finns nu i tyg. Fåtöljen har formpressad plywood med fanér i olika val, löstagbara kuddar klädda i tyg Nubia och snurrbart krysstativ av gjuten aluminium.

 

Här visar vi Eames Lounge Chair Ottoman i ett urval att tyget Nubia och med underrede i polerad aluminium.

PRODUKTBESKRIVNING

”Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska läderfåtöljen?” Med denna frågeställning initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som skulle ta flera år. Syftet var att skapa en välproportionerlig stol som kombinerade ultimat komfort med högsta kvalitet av material och hantverk. Med formgivningen av denna fåtölj satte Charles och Ray Eames en ny standard 1956: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionella otympliga läderfåtöljen, den är också bekvämare. Tack vare dessa egenskaper har Lounge Chair blivit en av makarna Eames mest kända objekt och har uppnått klassikerstatus inom möbelvärlden.

Nubia är ett blandat tyg med ett mycket livligt, naturligt utseende. Dess fina understruktur varvas med voluminöst bouclégarn, vilket ger tyget djup och en mjuk, inbjudande känsla. De varierande kombinationerna av garn ger antingen kontrasterande eller lugna färgkompositioner med en distinkt medelhavskänsla.

Finns i fler färger och med underrede i polerad/svartlackerad aluminium. Kontakta oss om den variant du söker inte visas här. På produktbilden ser du ottomanen i American Cherry och Nubia 03 Cream/Sand.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Formgivare

Charles & Ray Eames

Kategorier

Fåtöljer , xyz

Bredd

63 cm

Höjd

42 cm

Leveranstid

Ca 6 – 8 veckor

Ladda ner produktblad