Vitra

Eames Lounge Chair Tyg

Vitra

Eames Lounge Chair Tyg

fr. 58 585 kr

Beställningsvara

Den ikoniska fåtöljen Eames Lounge Chair från Vitra finns nu i tyg. Fåtöljen har formpressad plywood med fanér i olika val, löstagbara kuddar klädda i tyg Nubia och snurrbart krysstativ av gjuten aluminium.

 

Här visar vi Eames Lounge Chair i storlek New (höjd 89 cm) i ett urval att tyget Nubia och med underrede i polerad aluminium.

PRODUKTBESKRIVNING

”Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska läderfåtöljen?” Med denna frågeställning initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som skulle ta flera år. Syftet var att skapa en välproportionerlig stol som kombinerade ultimat komfort med högsta kvalitet av material och hantverk. Med formgivningen av denna fåtölj satte Charles och Ray Eames en ny standard 1956: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionella otympliga läderfåtöljen, den är också bekvämare. Tack vare dessa egenskaper har Lounge Chair blivit en av makarna Eames mest kända objekt och har uppnått klassikerstatus inom möbelvärlden.

Lounge Chair produceras av Vitra i två storlekar: Classic med de ursprungliga måtten och New som är en uppdaterad variant med större dimensioner. Detta på grund av att medellängden har ökat över hela världen med nästan tio centimeter sedan fåtöljen först började tillverkas. Den större varianten utvecklades i tätt samarbete med Eames Office för att ge samma komfort som paret eftersträvade 1956 även åt dagens längre personer.

Nubia är ett blandat tyg med ett mycket livligt, naturligt utseende. Dess fina understruktur varvas med voluminöst bouclégarn, vilket ger tyget djup och en mjuk, inbjudande känsla. De varierande kombinationerna av garn ger antingen kontrasterande eller lugna färgkompositioner med en distinkt medelhavskänsla.

Finns i fler färger, storlek Classic och med underrede i polerad/svartlackerad aluminium. Kontakta oss om den variant du söker inte visas här. På produktbilden ser du fåtöljen i American Cherry och Nubia 03 Cream/Sand.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Formgivare

Charles & Ray Eames

Kategorier

Fåtöljer , xyz

Bredd

84 cm

Höjd

89 cm

Sitthöjd

38 cm

Leveranstid

Ca 6 – 8 veckor

Ladda ner produktblad