Vitra

HAL RE Armchair Tube Stackable

Vitra

HAL RE Armchair Tube Stackable

5 520 kr

Nollställ

HAL RE Armchair från Vitra med ben av krom eller svart krom. Nu utvecklad på nytt, med sittskalet tillverkat av återvunnen plast.

PRODUKTBESKRIVNING

HAL är Jasper Morrisons tolkning av en skalstol i traditionen med Plaststolen av Charles och Ray Eames, som kan användas på många sätt tack vare olika baser – från matbordet till mötesrummet, från baren till auditoriet. Det organiska skalet med böjda armstöd ger HAL Armchair Tube Stackable en självständig form – samtidigt som den visar stark tillhörighet till den stora stolsfamiljen HAL. Med sin fasthållna fyrbenta stålrörsbas är den möjlig att stapla. Utöka komforten till din skalstol med en av Vitras sittdynor som du hittar här.

Jasper Morrisons designprincip kan summeras som att ”speciellt oftast är mindre användbart än normalt”. Han strävar efter att skapa objekt som inte är extraordinära utan ”supernormala” och som visar vördnad för det dagliga livets rutiner. Med HAL, designad 2010, har han omtolkat den multifunktionella skalstolen och skapat en mångsidig familj av stolar med ett stilrent och samtida utseende. Formen ger bra rörelsefrihet i många olika sittpositioner, även på snedden eller gränsle över stolen.

2014 tillkom en ny modell till HAL-serien: HAL Armchair. Baserad på HAL:s form utvecklade Jasper Morrison ett organiskt helgjutet skal med en distinkt look där armstöden ser ut att växa fram från sidorna utan att tappa kopplingen till resten av familjen. Skalkonstruktionen svarar på de fysiska krafter som verkar på sätet och ger maximal stabilitet och utmärkt komfort med ett minimum av material.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Vitra

Formgivare

Jasper Morrison

Kategorier

Stolar , Karmstolar , Stolar , xyz

Produktetiketter

Vitra Stolar , Vitra-outdoor

Bredd

62,5 cm

Höjd

79,5 cm

Sitthöjd

43,5 cm

Material

Sits: genomfärgad återvunnen polypropen.
Underrede: stapelbar fyrbent stålrör, förkromad finish eller pulverlackerad i basic dark.

Leveranstid

ca 6-8 veckor