Bergs Potter

Berättelsen om Bergs Potter började 1942 i Köpenhamn under andra världskriget. Victor Berg ärver en keramikbutik och genom att lägga till blommor för att sprida färg och glädje i krigstidens Köpenhamn blir butiken snabbt populär. Efterfrågan på blommor och krukor växer och Victor expanderar verksamheten till tre butiker. Med tiden engagerar sig även Victors barn, Steffen och Sysser, i företaget och de blir entusiastiska över keramik, historia och arkeologi.

Steffen och Sysser ger sig ut på en resa genom skandinaviska slott och adliga herrgårdar för att hitta inspiration. De stöter på en gammal blomkruka i en trädgårdsbod som blir deras flaggskepp, Copenhagen Pot. De letar även efter skickliga keramikhantverkare i Toscana och börjar importera de mest klassiska verken till Danmark. Deras passion och kärlek till keramiken genomsyrar företaget och skapar en stark attraktion för kunderna.

År 2012 övertas företaget av Victor Berg Jr., tillsammans med sina vänner Martin och Frits. Martin och Frits, som tidigare inte hade erfarenhet av att driva företag, lär sig genom att göra. Med deras växande kunskap och gröna tummar övervinner de utmaningarna på Köpenhamns blomstermarknad och skapar en pålitlig och eftertraktad verksamhet. Bergs Potter fortsätter att växa och lockar till sig många lojala kunder och skickliga medarbetare.

Idag är Bergs Potter ett välkänt namn inom keramikvärlden. Deras eleganta och högkvalitativa krukor tillverkas med finaste terrakotta, vilket har varit en favorit bland kungliga krukmakare i århundraden. Med en passion för att bevara keramiskt kulturarv och ett ständigt sökande efter det bästa inom keramik, har Bergs Potter blivit en auktoritet inom branschen. De strävar efter att erbjuda sina kunder unika och tidlösa produkter som skapar skönhet och glädje i hem och trädgårdar över hela världen.