Santa & Cole

Mer än åttio designers har bidragit till Santa & Cole’s rika katalog av möbler och belysningsprodukter, skapade av kända formgivare som Antoni Arola, Miguel Milá, André Ricard och llmari Tapiovaara.

Santa & Cole är känt för att sätta kvalitet och detaljer i fokus och samarbetar med leverantörer, främst i Spanien och även i länder som Japan där Tekiò-lampans washi-papper tillverkas.

Santa & Cole har en tydlig mission att skapa, bevara och dela kunskap genom designobjekt som berikar människors liv och är kännbara i kvalitet. Företagets moderna filosofi är mer intresserad av tystnad än skrän, och deras fokus är på framtiden och världsomspännande påverkan, inte bara Barcelona eller den aktuella modet.

Företaget grundades år 1985 av Nina Masó, Javier Nieto Santa och Gabriel Ordeig Cole, under en tid av förändringar i Spanien efter diktaturen. De började sin resa genom att skapa lampor för Barcelonas mest kända barer och flyttade sedan in i hemmen hos stamgästerna. Genom att använda naturliga material och omformulera befintliga designkoncept skapade de en övergång från kyliga halogenlampor till mänsklig och varm belysning.