Audo Copenhagen

The Tired Man Fotpall Fårskinn

Audo Copenhagen

The Tired Man Fotpall Fårskinn

21 395 kr

Fotpallen till den ikoniska fåtöljen The Tired Man från Audo Copenhagen. Här helklädd i fårskinn. Fotpallen går även att få i flertalet exklusiva tyger. Kontakta oss gärna om du är ute efter en variant av The Tired Man som vi inte visar här.

PRODUKTBESKRIVNING

Komplettera din The Tired Man fåtölj med en bekväm fotpall. The Tired Man är en klassisk fåtölj från danska By Lassen, formgiven av Flemming Lassen 1935. Lassen designade fåtöljen för Copenhagen Cabinetmakers’ Guild Exhibition 1935. 2014 återlanserades den karaktäristiska fåtöljen som sedan dess blivit en ikon för dansk design. Fåtöljen har fått flera utmärkelser för sin omfamnande komfort och bestående design samt hyllats av designfantaster genom generationer.

En handfull skara av The Tired Man originalfåtöljer såldes på auktion i Danmark 2014 för en rekordstor summa, vilket bevisar den bestående relevansen av den danska designerns arbete. Fåtöljen kännetecknas av sina organiska, böjda former och mjukna fårskinn och sitter man i fåtöljen bör man känna som Flemming Lassen själv uttryckte det ”lika varm och trygg som en isbjörnsunge i famnen på sin mor i mitten av inlandsisen”. Ryggen avskärmar omgivningen och bjuder in till en avkopplande sittupplevelse. Likaså tillåter det en bekväm sittning i flera olika positioner. Fotpallen har ben i naturlig- eller rökt oljad ek med mässingshjul framtill som ger en elegant look.

PRODUKTINFORMATION

Artikelnummer

Inget val gjort

Varumärke

Audo Copenhagen

Formgivare

Flemming Lassen

Produktetiketter

The Tired Man

Bredd

53 cm

Höjd

36 cm

Djup

55 cm

Material

Fårskinn, Ek, plywood, webbing/bälten, skum, vadd, stål, hjul i massiv mässing

Leveranstid

ca 8-10 veckor